Vlani zaevidovala polícia 90 prípadov prekročenia hraníc s Poľskom a Maďarskom

05.02.2006 Prešov

Prešov 5. februára (TASR) - Dovedna 90 prípadov protiprávnych prekročení štátnych hraníc s Poľskou a Maďarskou republikou, ktorých sa dopustilo 275 osôb, zaz...
Prešov 5. februára (TASR) - Dovedna 90 prípadov protiprávnych prekročení štátnych hraníc s Poľskou a Maďarskou republikou, ktorých sa dopustilo 275 osôb, zaznamenalo prešovské Riaditeľstvo hraničnej a cudzineckej polície v priebehu uplynulého roka.

Je to o osem prípadov menej, ale o 65 osôb viac ako v roku 2004. V štrnástich prípadoch išlo o nelegálnu migráciu, pri ktorej pohraničníci zadržali 105 ľudí, z toho 99 pochádzajúcich z Čečenska, štyroch z Moldavska a dvoch z Pakistanu.
Na slovensko-poľskej štátnej hranici došlo vlani k 59 prípadom protiprávneho prekročenia, ktorého sa dopustilo 217 osôb. Na slovensko-maďarskej štátnej hranici bolo zistených 31 prípadov nelegálnej migrácie, pri ktorej zadržali policajti 58 osôb. Najviac osôb bolo zadržaných v mesiacoch jún až november.
Odovzdávanie a prijímanie osôb cez spomínané hranice prebiehalo v zmysle readmisných dohôd a bez zbytočných formalít. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Magdaléna Fečová.
 

Vyberte región

mark